מדידת יעילות האבטחה בהשפעת סיכוני הסייבר
מרחב הסייבר נחשב באופן רחב כגורם סיכון גבוה לעסקים. בעידן המודרני, בו ממשקי התקשורת והרשת חשובים כל כך לפעילות העסקית, כמעט כל ארגון נחשב לעסק דיגיטלי.
כדי לנהל את הסיכון הזה בצורה נכונה וחכמה, על הארגון לבצע צעדים מתאימים ומתמשכים להגברת אבטחת הסייבר לטובת הגנה על הנכסים הדיגיטליים שלו. הנה כמה כללים חשובים לניהול סיכון זה:
- תכנון תהליכי אבטחה חזקים: על הארגון לפתח תהליכי אבטחה חזקים ומפורטים עבור כל המידע החשוב שלו. הגדרת מדיניות אבטחה לארגון, הגדרת תהליכי הניהול של חשיבות מאפייני האבטחה, ומעקב אחר השימוש במערכות המחשוב.
- שימוש בפתרונות אבטחה מתקדמים: על הארגון לבחור פתרונות אבטחה מתקדמים שיתאימו לצרכיו ולתקציב שלו. פתרונות אלו כוללים מערכות אבטחה פיזיות, מערכות כניסה ויציאה מתקדמות, וכלים מתקדמים לזיהוי וניטור איומים (רוגלות, קבצים זדוניים, אימיילים וכו’) והתנהגות חשודים.
הדרכה ומודעות סייבר: חשוב לכוון את כל העובדים בארגון להבין את סיכוני הסייבר וללמוד איך לזהות ולהתמודד עם מתקפות פוטנציאליות. מומלץ לספק הדרכות ולערוך פעילויות של מודעות סייבר כדי להעלות את מודעותם של העובדים לכללי האבטחה ולהכשירם לזיהוי ומניעת מתקפות. - עדכון תוכנות ומערכות: על הארגון לעדכן באופן שוטף תוכנות ומערכות, כדי למנוע פרצות ומתקפות על המערכות שלו. עדכון תוכנות יכול לסייע למנוע מתקפות של תוכנות זדוניות או פרצות שנגרמו על ידי חולשות אבטחה במערכות.
- בדיקות בקרה והתקנת מדיניות אבטחה: על הארגון לבצע בדיקות בקרה ובדיקות חדירות במערכות שלו על מנת לזהות חולשות ופערי אבטחה ולהתאים את מדיניות האבטחה בהתאם לתוצאות הבדיקות ולתקנות מתאימות ו/או רגולציה.
לסיכום, ניהול סיכוני סייבר הנה משימה קריטית לעסקים מכל גודל ותחום.